Beyoğlu’nda Bir Gün… Ne Yenir? Ne Yapılır? Nereler Gezilir?

Türkiye’nin kalbinin attığı yer İstanbul ise İstanbul’un kalbinin attığı yer kesinlikle Beyoğlu’dur! Tarihiyle, kültürüyle, olanaklarıyla muhteşem bir güzelliğe sahip olan Beyoğlu’nda hayat 24 saat devam eder. Bu güzel akış, her yıl yerli ve yabancı turistin İstanbul’u ve Beyoğlu’nu ziyaret etmesini sağlamaktadır. Peki Beyoğlu’nda nereler gezilmelidir ne yenir, ne yapılır? İşte tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası…

Tarihi dokuyu hissedin

Beyoğlu'nda Bir Gün... Ne Yenir? Ne Yapılır? Nereler Gezilir?
Beyoğlu dediğimiz zaman tabii ki ilk olarak aklımıza tarihi yerler ve eserler geliyor. Eski İstanbul’un burada konumlanması sebebiyle, bölgede gezilecek görülecek birçok güzellik bulunuyor. Peki Beyoğlu’nda bulunan tarihi yapılar hangileri? Eğer bir hafta sonu buraya geliyorsanız Galata Mevlevihanesi’ni gezerek sema ritüellerine katılabilirsiniz. Sema ritüeline katıldıktan sonra, 507 yılında Bizans İmparatoru tarafından inşa ettirilen ve birçok kez restore edilen İstanbul’un manzarasının en keyifli şekilde hissedildiği Galata Kulesi’ne çıkabilirsiniz. 1850 yılında yapılan ve önemli bir simge yapı olan Kamondo Merdivenleri; Ağa Camii, Arap Camii, Kılıç Ali Paşa camii, Botter Apartmanı, Pera Palace Hotel; mutlaka görmeniz gereken diğer tarihi güzellikler. Bu arada; Galata Köprüsü’nde balık ekmek yemeyi de unutmayın!

Köklü pastanelerde birbirinden güzel lezzetler tadın

Beyoğlu'nda Bir Gün... Ne Yenir? Ne Yapılır? Nereler Gezilir?Bu kadar güzelliği gezdikten sonra kan şekeriniz düşebilir! İşte bu noktada yardımınıza Beyoğlu’nun köklü pastaneleri yetişir. Bu köklü pastanelerin birçoğu Beyoğlu’nun Pera zamanından beri aynı yerlerinde bulunmaktadır. İnci Pastanesi, Elifli Pastanesi, Savoy bunlardan bazılarıdır. Birçok kişinin lezzetine hayran kaldığı ve sıkça ziyaret ettiği köklü mekanlardan birisi de Pera Palace Hotel’de bulunan Patisserie de Pera’dır. 120 yılı aşkın süredir misafirlerine hizmet veren ve İstanbul’un tarihi otelleri arasında ilk sıralarda gelen Pera Palace Hotel‘in efsanevi pastanesi Patisserie de Pera’ya girdiğiniz ilk andan itibaren kendinizi 1900’lerin Paris’inde hissetmeniz kaçınılmazdır. Bu yüzden tamamı kendi imalathanelerinde üretilen muhteşem lezzetleri mutlaka ama mutlaka tadın deriz.

Teraslarda İstanbul’un bambaşka bir yüzüne tanık olun

Beyoğlu'nda Bir Gün... Ne Yenir? Ne Yapılır? Nereler Gezilir?

Beyoğlu dediğimiz zaman kültür, eğlence, tarih ve güzellik birden fazla katmana yayılır. Bu güzellikler hemen cadde üzerinde, caddenin altında bir apartmanın üçüncü katında veya terasında olabilir! Beyoğlu’nda bulunan teras kafe ve barlar şahsına münhasır tatları tatmanızı sağlarken, İstanbul’a bambaşka perspektiflerden bakma lüksü de sunar. Beyoğlu’nda bulunan Birdy Roof, 360 İstanbul, Nuit Terrase, Balkon ve Monkey İstanbul bunlara verilebilecek örnek mekanlardır. Örneğin Pera Palace Hotel’de bulunan Orient Terrace İstanbul’un en güzel teraslarından bir tanesidir. Baharla birlikte başlayan güneşli günlerin yaz boyunca devam ettiği İstanbul’da, Pera Palace Hotel’den görünen muhteşem Haliç manzarasına karşı Orient Terrace’ta dilediğinizce vakit geçirebilirsiniz. Özenle hazırlanan yaz menüsünün ferahlığı içerisinde doğal meyve sularından hazırlanan kokteyller, hafif ve lezzetli tatlar eşliğinde kendinize ayıracağınız zamana değer katabilir ve Pera Palace Hotel’in her köşesinde yaşamaya devam eden tarihin bir parçası olabilirsiniz.

Sokak lezzetlerinin tadına varın

 Beyoğlu ve çevresinde birçok yöreye ait birbirinden güzel sokak lezzetlerini görmek mümkündür. Eğer gününüzün büyük bir bölümünü yemeğe ayırmak istemiyorsanız midye, Maraş dondurması, ıslak hamburger, kestane kebap, süt mısır, halka tatlısı, kokoreç ve nohutlu pilav gibi sokak lezzetlerini tadabilirsiniz.

İstiklal Caddesi’nde ve pasajlarda alışverişin keyfine doyun

 Beyoğlu dediğimiz zaman akla gelen aktivitelerden bir tanesi de alışveriştir. Çünkü İstiklal Caddesi dünyadaki birçok önemli cadde gibi geniş olanaklara sahiptir. Cadde üzerinde ve sokak aralarında oldukça önemli markaları görmek mümkündür. Bunun yanı sıra caddede sadece bir ürün grubuna yönelmiş köklü pasajlar da mevcuttur. Mesela çeşitli aksesuarların olduğu Atlas Pasajı, kitap, gümüş, takı ve daha fazlasını bulabileceğiniz Halep Pasajı, ikinci el kıyafet, çanta ve çini gibi malzemeler bulabileceğiniz Aznavur Pasajı, ucuz giyimin adresi Beyoğlu Pasajı ve Terkos Pasajı bunlardan bazılarıdır.

Sanata doyun

 Önemli bir kültür- sanat kenti olan İstanbul’un bu yanının kalbi Beyoğlu’nda atar. Dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçıların birçok eserini Beyoğlu’nun dört bir yanına gizlenmiş sanat galerilerinde görmek mümkündür. Beyoğlu’na gelindiği zaman mutlaka ziyaret edilmesi gereken sanat galerileri arasında ise Arter Sanat Galerisi, Galeri Ark, Pera Müzesi, Pilevnelli Gallery, Zillberman Gallery, Galeri Nev, Art On Gallery İstanbul, PG Art Gallery ve C.A.M gibi isimler bulunur.

Günü keyifli bir konser ile noktalayın

Beyoğlu ve çevresinde çeşitli müzik tarzlarının yer aldığı canlı müzik mekanları, caz ve klasik müzik dinleyebileceğiniz yerler bulunmaktadır. Günü Babylon, Nardis Jazz Club, Kaset Mitani, Jazz Cafe, Atölye Kuledibi, 49 Çukurcuma, Pera Palace- Grand Pera Balo Salonu gibi yerlerde müziğin tadına vararak noktalayabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

İstanbul’daki Çay Bahçeleri

İstanbul’da Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 8 Müze

Türk Edebiyatında İstanbul’u En İyi Betimleyen Belli Başlı 10 Eser

İstanbul’un Bilinmeyen Tarihi 7 Tepesi ve Üzerindeki Tarihi Yapılar

İstanbul’da Yer Alan 10 Sanat Galerisi

Bahar Aylarında İstanbul ve Çevresinde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Lokasyon

Türkiye’nin En Değerli Tarihi Yapıları

Tarih boyunca birçok farklı medeniyetin merkezi olan Türkiye, oldukça zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Neredeyse her köşesi geçmişin izlerini taşıyan bu topraklar, Roma İmparatorluğu’ndan Osmanlı İmparatorluğu’na kadar birçok medeniyetin…

Daha Fazla Bilgi

8 Ocak Dünya’nın Dönüş Günü: Hareket, Zaman ve Hayat…

Dünya’nın kendi ekseninin etrafında dönüyor olduğu gerçeği, Kopernik bu fikri ortaya attıktan yüzlerce yıl sonra kanıtlandı. Peki, bu bilginin arkasında yatan hikâyeyi biliyor musunuz? 1851 yılında…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin