İlk Defa Ziyaret Edecekler İçin Kapadokya Rehberi

Kapadokya, hem Türkiye’nin hem de dünyanın en güzel açık hava müzelerinden bir tanesidir. İç Anadolu Bölgesi’nde Nevşehir iline bağlı olan bu büyülü güzelliğin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Birçok medeniyet tarafından ticaret yolu olarak kullanılan Kapadokya, belli dönemlerde saldırılara uğramıştır. Bu yüzden birçok yeraltı şehrini bünyesinde bulundurmaktadır. Peki gezilip görülecek yerlerin bitmediği, göze şölen yaşatan bu güzel bölgeye ulaşım nasıl sağlanır, ne zaman gidilir, neler yapılır ve nereler gezilir? Tüm bunların cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!

 

Kapadokya’ya nasıl ulaşılır?

İlk Defa Ziyaret Edecekler İçin Kapadokya Rehberi

Kapadokya’ya özel araçla, trenle, otobüsle veya uçakla ulaşmak mümkündür. Belli şehirlerden Kayseri Havaalanı’na veya Nevşehir Havaalanı’na iniş yapılabilir. Buradan transfer otobüsleriyle şehir merkezine ulaşılabilir. Hava ulaşımına ek olarak otobüs kullanılabilir. Uygun fiyatlı olan otobüs yolculuğu ile Nevşehir’e gelinebilir ve buradan servisler aracılığıyla Kapadokya’ya ulaşılabilir. Veya Kayseri tren garından Kapadokya’ya ulaşım sağlanabilir. Tüm bunlara ilave olarak özel araç ile de ulaşım sağlanarak keyifli bir yolculuk yapılabilir.

 

Kapadokya içi ulaşım nasıldır?

Kapadokya içinde toplu ulaşım maalesef gelişmiş durumda değildir. Burada taksi kullanmak mümkündür. Fakat bu alternatif biraz pahalı olabileceği için araç kiralamak oldukça mantıklıdır. Eğer havayolu veya otobüs ile gelinirse bölgede bulunan güvenilir araç kiralama şirketlerinden araç kiralanabilir.

 

Kapadokya’ya ne zaman gitmeliyim?

İlk Defa Ziyaret Edecekler İçin Kapadokya Rehberi

Birçok kişi bu muhteşem bölgeyi en güzel haliyle deneyimlemek için sıkça “Kapadokya’ya ne zaman gitmeliyim?” sorusunu sorar. Açıkçası Kapadokya’nın her hali güzeldir. Baharı ayrı, kışı ayrı büyüleyicidir. Çünkü peri bacalarını kar altında görmek de güzeldir, güneş altında da. Eğer kışın gitmek istiyorsanız Nuri Bilge Ceylan’ın “Kış Uykusu” filmini izleyerek Kapadokya’nın nasıl göründüğü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer yazın giderseniz de şapkanızı, güneş kreminizi yanınızda götürmeyi unutmayın! E tabi akşam üşümemek için de ceketinizi!

 

Kapadokya’da hangi etkinlikler, hangi festivaller yapılıyor?

Peri bacalarının güzel atmosferinde muhteşem festivallere katılmak ister misiniz? O zaman sizleri şöyle alalım: Cappadox, Hacı Bektaşı Veli’yi Anma Töreni Kültür ve Sanat Festivali, Erciyes Kapadokya Bisiklet Festivali, Ürgüp Bağ Bozumu Şenlikleri, Uluslararası Avanos Turizm ve El Sanatları Festivali.

 

Kapadokya’da balon turları

İlk Defa Ziyaret Edecekler İçin Kapadokya Rehberi

Birçok kişi Kapadokya’da balon turlarına katılmak için can atar. E haksız da değillerdir! Çünkü Kapadokya’yı yukardan görmek paha biçilmezdir. Organizasyon firmalarından farklı fiyatlar almanız mümkündür. Etkinlik programında yağmur ve rüzgâra göre değişiklikler yaşanabilir. Ama sabahın en güzel saatlerinde bir saat boyunca hiç unutamayacağınız bir anınız olsun istiyorsanız mutlaka balon turlarına katılın.

 

Kapadokya’da gezilecek yerler nerelerdir?

Kapadokya’da onlarca gezilecek yer bulunmaktadır. Gezilecek yerler ise geniş bir alana yayılmış durumdadır. Bu yüzden gezi programı planlı bir şekilde yapılmalıdır. Kapadokya’da gezilecek yerler arasında Gaziemir Yeraltı Şehri, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Derinkuyu Yeraltı Şehir, Çavuşin Köyü, Devrent Vadisi, Avanos Güray Müzesi, Avanos, O Ağacın Altı Cafe, Uçhisar, Uçhisar Kalesi, Üç Güzeller, Ortahisar Kalesi, Asmalı Konak, Ürgüp, Vaftizci Yahya Kilisesi, Kızılçukur Vadisi, Ihlara Vadisi, Aşk Vadisi, Paşabağ Vadisi, Güllüdere Vadisi, Güvercinlik Vadisi ve Ortahisar Kalesi bulunmaktadır.

 

Kapadokya’da neler yapılır?

Kapadokya’da birçok şey yapmak mümkündür. Gezilecek görülecek yerleri gezmek ve balon turları yapmak dışında; vadi yürüyüşleri, at gezisi, çömlek yapımı, bisiklet turları, ATV gezisi ve şarap tadımları yapmak mümkündür.

 

Kapadokya’da ne yenir?

İlk Defa Ziyaret Edecekler İçin Kapadokya Rehberi

Çanak- çömlek ve testi kurslarına katılırsanız bu bölgenin çömleğinde ve testisinde pişen yemeklerin ne kadar lezzeti olduğunu da duyarsınız. Testisi meşhur olan bir bölgenin tabii ki de testi kebabı meşhurdur. Bunlara ek olarak çömlek fasulyesi, sütlaç, kiremitte çoban kavurma, kabak çiçeği dolması, soğan dolması ve türlü et yemeklerini yiyebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

Türkiye’den Dünyaya Yayılmış 8 Lezzet ve Tarifleri

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Antik Şehir

Türkiye’de Hangi Mevsim Nereye Gidilir?  

Türkiye’de İhtişamı ve Tarihiyle Önce Çıkan 10 Müze

Türkiye’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Girmiş 10 Mekân

Ege Kıyılarında Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Tatil Beldesi 

Türkiye’nin En Değerli Tarihi Yapıları

Tarih boyunca birçok farklı medeniyetin merkezi olan Türkiye, oldukça zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Neredeyse her köşesi geçmişin izlerini taşıyan bu topraklar, Roma İmparatorluğu’ndan Osmanlı İmparatorluğu’na kadar birçok medeniyetin…

Daha Fazla Bilgi

8 Ocak Dünya’nın Dönüş Günü: Hareket, Zaman ve Hayat…

Dünya’nın kendi ekseninin etrafında dönüyor olduğu gerçeği, Kopernik bu fikri ortaya attıktan yüzlerce yıl sonra kanıtlandı. Peki, bu bilginin arkasında yatan hikâyeyi biliyor musunuz? 1851 yılında…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin