Unutulmaz Bir Anneler Günü İçin: Annenizle Keşfedebileceğiniz Tarihi Mekanlar

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul, farklı dinleri ve kültürleri içinde barındıran yapısıyla kendine özgü bir kimliğe sahip. Her köşesi farklı bir tarihî olaya tanıklık eden bu büyüleyici şehirde keşfedilmeyi bekleyen onlarca mekân bulunuyor. Siz de muhteşem manzaraları ve canlı atmosferiyle her yıl milyonlarca ziyaretçiyi kendine çeken İstanbul’u, Anneler Günü’nde annenizle birlikte keşfetmek isteyebilirsiniz. Annenizi mutlu etmek ve ona teşekkürlerinizi sunmak için harika bir fırsat olan Anneler Günü’nde annenizle keşfedebileceğiniz tarihî mekânları sizler için derledik. 

Çini Sanatının İhtişamı: Rüstem Paşa Camii

16.yüzyılda Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Rüstem Paşa için Mimar Sinan’a yaptırılan Rüstem Paşa Camii, Osmanlı dönemi çini sanatının en etkileyici örneklerinden biri. Mimar Sinan’ın sade tarzının dışına çıktığı bu cami, döneminin en gösterişli camileri arasında yer alıyor. 

İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan caminin mimarisine mistik bir hava katan çini işçilikleriyse Türk mimarisinde çini sanatının önemini kanıtlar nitelikte. İznik ve Kütahya’daki çini atölyelerinde özel olarak tasarlanan çiniler, yapının hem iç hem dış cephesinde bulunuyor. Siz de bu görsel şöleni annenizle birlikte inceleyerek Osmanlı Dönemi’nin ihtişamına tanıklık edebilirsiniz.

Osmanlı İmparatorluğu’nun Merkezi: Topkapı Sarayı

Bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu’nun merkezi olan Topkapı Sarayı, annenizle birlikte keyifli zaman geçirebileceğiniz tarihî mekânlar arasında yer alıyor. Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen saray, hem Osmanlı padişahlarının konakladığı hem önemli devlet işlerinin yönetildiği yerdi.

Özel koleksiyonların, kıyafetlerin, mücevherlerin ve el yazmalarının da sergilendiği Topkapı Sarayı, sizi kendine hayran bırakacak eşsiz bir mekân. Dilerseniz annenizle birlikte sarayın yemyeşil bahçelerinde keyifli yürüyüşler yapabilir, avlularını ve özel odalarını gezebilirsiniz. Zaman içerisinde birçok farklı ek bölümle genişletilen bu saray, Osmanlı İmparatorluğu’nun ihtişamını gözler önüne sererek sizi âdeta geçmişe doğru bir yolculuğa çıkaracak.

İstanbul’un En Özel Simgelerinden Biri: Ayasofya Camii

Eşsiz güzelliğiyle kitaplara ve filmlere konu olan Ayasofya Camii, binlerce yıllık tarihiyle İstanbul’un en sembolik yapılarından biri. Dünya mimarlık tarihinde önemli bir yere sahip olan yapı, 6. yüzyılda Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından patrik katedrali olarak inşa ettirilir. Döneminde kubbe ölçülerinin bir kilise için alışılmamış büyüklükte oluşuyla da dikkatleri üzerine çeken yapı, Osmanlı İmparatorluğu zamanında camiye dönüştürülür.

Müze olarak geçirdiği dönemin ardından yakın zamanda yeniden cami olarak ibadete açılan Ayasofya, farklı kültürlerin ve dinlerin izlerini taşıyan en önemli tarihî yapılar arasında. Siz de Ayasofya’nın büyüleyici iç mekân atmosferini, mimari detaylarını ve muhteşem mozaik işçiliklerini annenizle birlikte keşfederken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız!

Gizemli Bir Yapı: Yerebatan Sarnıcı

Büyüleyici bir atmosfere sahip olan Yerebatan Sarnıcı, Bizans Dönemi’nde İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen bir su deposuydu. Günümüzde tarihî ve mimari dokusuyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakan bu gizemli mekânı, Anneler Günü’nde annenizle birlikte keşfetmek isteyebilirsiniz.

İçerisinde 9 metre yüksekliğinde 336 sütunun yer aldığı Yerebatan Sarnıcı, 80.000 ton su depolama kapasitesiyle şehrin en büyük kapalı sarnıcı olarak da bilinir. Yakın zamanda gerçekleşen restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Yerebatan Sarnıcı, aydınlatma tasarımı ve suların içinden çıkan heykelleriyle âdeta bir görsel şölen sunuyor. Siz de Anneler Günü’nde bu ilginç mekanın sütunları arasında dolaşarak annenizle birlikte unutulmaz saatler yaşayabilirsiniz. Haftanın her günü ziyarete açık olan Yerebatan Sarnıcı’nı saat 09.00 – 22.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’un Mavi İncisi: Sultan Ahmet Camii

İstanbul’un siluetini oluşturan önemli yapılar arasında yer alan Sultan Ahmet Camii, 17. yüzyılda Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından inşa ettirilir. Bizans Dönemi’nde hipodrom olarak kullanılan alanın güney kısmına inşa edilen cami, zaman içerisinde Osmanlı mimarisinin en önemli eserlerinden biri hâline gelir. Türkiye’nin altı minareye sahip ilk camisi oluşuyla diğer camilerden ayrılan bu özel yapı, her zaman dikkatleri üzerine çekmeyi başarır. 

Duvarları 20.000’den fazla İznik çinisiyle bezeli cami, günümüzde yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. 1985’te UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenerek koruma altına alınan bu büyüleyici mimari örneğini ziyaret etmeyi düşünüyorsanız camiye girerken uygun kıyafetler giyilmesi gerektiğini ve kadınlar için başörtüsü şartı bulunduğunu hatırlatmak isteriz.

Tarihî Bir Durak: Pera Palace Hotel’de Keyifli Bir Brunch

19.yüzyılın sonlarında dönemin ünlü Fransız mimarı Alexandre Vallaury tarafından inşa ettirilen Pera Palace Hotel, açıldığı günden beri Avrupa’dan İstanbul’a gelen aristokratları, yazarları, sanatçıları ve devlet adamlarını ağırlıyor. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de sıklıkla konakladığı bu büyüleyici mekân, dün olduğu gibi bugün de konuklarına kendilerini özel hissettirmeye devam ediyor.

Anneler Günü’nü unutulmaz kılmak isterseniz sizi Pera Palace Hotel’in nostaljik ambiyansında Anneler Günü Brunch’ına davet ediyoruz. Otelin tarihî atmosferinde annenizle birlikte keyifli saatler geçirirken birbirinden lezzetli yiyecekleri tadabilirsiniz. Farklı lezzet alternatifleri bulabileceğiniz Anneler Günü Brunch’ı ile bu özel günü anneniz için daha anlamlı hâle getirebilirsiniz. Siz de Pera Palace Hotel’in büyüleyici atmosferinde yaşayabileceğiniz bu özel deneyim için Pera Palace Hotel  ile iletişime geçebilir, vakit kaybetmeden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Babalar Günü’ne Lezzet Katacak Hediye Fikirleri

Beyoğlu’ndaki Tarihi Binalar ve Hikayeleri

Babalar Günü’nde Babanıza Yapabileceğiniz 8 Farklı Sürpriz

Dünya Kadınlar Günü Nasıl Ortaya Çıktı? Bilinmeyen Hikâyesi

Sevgililer Günü İçin Gidebileceğiniz En Romantik 10 Destinasyon

Türkiye’nin En Değerli Tarihi Yapıları

Tarih boyunca birçok farklı medeniyetin merkezi olan Türkiye, oldukça zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Neredeyse her köşesi geçmişin izlerini taşıyan bu topraklar, Roma İmparatorluğu’ndan Osmanlı İmparatorluğu’na kadar birçok medeniyetin…

Daha Fazla Bilgi

8 Ocak Dünya’nın Dönüş Günü: Hareket, Zaman ve Hayat…

Dünya’nın kendi ekseninin etrafında dönüyor olduğu gerçeği, Kopernik bu fikri ortaya attıktan yüzlerce yıl sonra kanıtlandı. Peki, bu bilginin arkasında yatan hikâyeyi biliyor musunuz? 1851 yılında…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin