Karaköy Gezi, Yeme ve İçme Rehberi

İstanbul’un ilk yerleşim yerlerinden bir tanesi olan ve yıllarca ticaret ve ulaşım bölgesi özelliğini taşıyan Karaköy, şimdilerde birbirinden güzel mekanlara ve otellere ev sahipliği yapıyor. İstanbul’u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin öncelikli olarak ziyaret ettiği noktalardan bir tanesi olan Karaköy, önemli tarihi yerleri, birbirinden güzel mekanları ve dahasını bünyesinde barındırıyor. Eğer siz de Karaköy’de nereler gezilir, Karaköy’de ne yenir ve Karaköy’de ne yapılır gibi soruların cevabını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Karaköy’de nereler gezilir?

Kamondo-merdivenleri-e1573128624677

Karaköy’de gezilecek yerlerin sayısı oldukça fazladır. Bir güne sığmayacak olan bu bölgenin mutlaka görülmesi gerekenleri arasında ise şu yapılar ve yerler bulunur; bir Mimar Sinan eseri olan Sokullu Mehmet Paşa Camii, 12. yy’dan kalan Ceneviz Surları, I. Mahmut’un annesi adına yaptırılan Karaköy Saliha Sultan Çeşmesi, büyük öneme sahip olan Arap Camii, İstanbul’u fethetmek için çekilen zincirin bağlandığı Karaköy Yeraltı Camii, Osmanlı İmparatorluğu’nun finans merkezi olan Bankalar Caddesi, oldukça ilginç bir hikayeye sahip Kamondo Merdivenleri, mistik bir atmosfere sahip olan Saint Pierre Kilisesi, Aşkenazi Sinagogu, bir Mimar Sinan eseri olan Kılıç Ali Paşa Hamamı bunlardan bazılarıdır.

Karaköy’de ne yenilir ne içilir?

Kokoreç

Karaköy’de farklı farklı konseptte birçok mekân bulunmaktadır. Öyle ki bu mekanlar gerek atmosferleri gerekse sunduğu lezzetler ile birçok kişi tarafından sevilmektedir. Karaköy’e gidildiği zaman; muhteşem tatlı ve baklavalara sahip olan Karaköy Güllüoğlu, muhteşem yemekleri ve mezeleri olan Mükellef Meyhane, uygun fiyatlara sahip olan Karaköy Lokantası, 60’tan fazla çay çeşidi deneyebileceğiniz Dem, retro ve endüstriyel izler taşıyan mimarisiyle Unter, eğlenceli DJ performansları ve bar atmosferiyle ruhu ve karnı doyuran Mitte, kahvenin binbir çeşidini içebileceğiniz Karabatak; Lübnan, Fransa ve İtalya’nın özel tariflerini deneyimleyebileceğiniz Pim, fotoğraf kitaplarıyla dolu olan FiLBooks; kahvaltı, öğle ve akşam yemeği yiyebileceğiniz Kev Cafe, annenizi hatırlatacak Mums Cafe, dünya mutfağından özel lezzetlerin sunulduğu Şimdi, muffin ve kurabiye severlerin uğrak noktası 180° Coffee Bakery, akşam yemeklerini şarap ile taçlandırabileceğiniz Karaköy Gümrük mutlaka ziyaret edilmesi gerekenler arasındadır. Bunların yanı sıra burada balık ekmek, kokoreç, simit, halka tatlı, süt mısır, açma, kestane, midye dolma, kâğıt helva, içli köfte, pilav, turşu, Arnavut ciğeri gibi sokak lezzetleri de tadılabilir.

Karaköy’de neler yapılır?

Karaköy-balık-tutmak-e1573128721928

Gezilecek yerleri gezdiniz, yemeğinizi de bir güzel yediniz peki sırada ne var? Daha yapacak çok şey var! Günün geri kalanında; eski ve özel eşyaların satıldığı vintage dükkanlarından muhteşem parçalar satın alabilir, bölgedeki giyim mağazalarını ve galerileri gezebilir, fotoğraf duvarı önünde fotoğraf çekilebilir, sahilde oturarak bol bol güneş alabilir, köprü üzerinde balık tutabilir, baharat ve hediyelik eşya alışverişi yapabilir, Karaköy’ün tarihi sokaklarında kaybolabilirsiniz!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

Dünyanın En Eski İkinci Metrosu Beyoğlu Karaköy Tüneli’nin Etkileyici Hikâyesi 

İstanbul’u Geziyoruz: Şehrin En Özgür Rotaları 

İstanbul’un En Güzel Seyir Yerleri 

İstanbul’da Güzel Vakit Geçirebileceğiniz En İyi 10 Kafe

İstanbul’da Yer Alan 10 Sanat Galerisi 

İstanbul’da En İyi Pizzayı Yiyeceğiniz 10 Mekân

 

Galata Kulesi’nin Tarihî Hikâyesi

İstanbul’un eşsiz sembollerinden biri olan Galata Kulesi, hem yerli hem yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yapılardan biri. Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan…

Daha Fazla Bilgi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuklarınızla Birlikte Gezebileceğiniz Müzeler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl 23 Nisan’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Siz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin