2020 Yılında Deneyimleyebileceğiniz 7 Tecrübeye Dayalı Seyahat Rotası

Seyahat etmek, deneyim kazanmanın en keyifli yollarından biridir. Her yeni yıl, daha fazla seyahat etmek ve yeni yerler görmek için yeni bir fırsat demektir. 2020 seyahat trendleri de bu söylediğimizi destekliyor ve “tecrübeye dayalı seyahat”ı ön plana çıkarıyor. Peki tecrübeye dayalı seyahat ne anlama geliyor?

Tecrübeye dayalı seyahat trendi, yeni bir şey öğrenme isteğini seyahatle buluşturuyor ve yeni sorumluluklar almayı, yeni olasılıklarla tanışmayı beraberinde getiriyor. Daha sade bir anlatımla, yeni bir şey öğrenmek ve deneyimlemek amacıyla, o deneyimle tanışmanızı sağlayacak lokasyonlara yaptığınız seyahatler buna örnek olarak verilebilir. Biz de bu yazımızda sizin için tecrübeye dayalı seyahat edebileceğiniz bazı destinasyonlar hazırladık. İşte 2020 yılında deneyimleyebileceğiniz tecrübeye dayalı bazı seyahat rotaları!

 

Uzay kampı- Alabama, ABD

Uzay-kampı

Kaynak: https://timesofsandiego.com/education/2018/08/21/3-2-1-liftoff-san-diego-middle-schoolers-treated-to-space-camp-in-alabama/

Tecrübeye dayalı seyahat için tercih edebileceğiniz ilk rota, Alabama’nın Huntsville şehrinde yer alan Space Camp! Uzay kampında bir hafta sonu boyunca astronotların da aldığı Multi- Axis eğitimini alabiliyorsunuz. Eğitimin ardından bir simülasyon görevine çıkabiliyor ve NASA’da görev almış mühendislerden gerçek hikayeler dinleyebiliyorsunuz. Eğer sizin için de uzay en sevilen gizemse, bu deneyim hayatınızın en özel hatırası olabilir!

 

Dinozor Kazıcılığı- Alberta, Kanada

Dinosaur-Provincial-Park-e1581401975430

Kaynak: https://hikebiketravel.com/what-to-do-on-a-visit-to-dinosaur-provincial-park/

Bir zamanlar gezegenimizde yaşayan ve sonra nesilleri son bulan dinozorlar her insanın ilgisini çeker. Öyle ki çocukluğumuz dinozorların gizemini konu alan filmleri izlemekle geçmiştir. İşte Kanada’nın Dünya Mirası Bölgesi olan Dinosaur Provincial Park, size benzersiz bir seyahat deneyimi sunuyor. Bu bölge, 58 farklı dinozor türünün kalıntılarına ev sahipliği yapıyor. Dört gün süren program boyunca siz de bu kalıntılara yakından tanıklık edebiliyorsunuz! Siz de 2020 yılı seyahat planınız için bu olağanüstü macerayı tercih edebilirsiniz.

 

Cam İşçiliği- Venedik, İtalya

Abate-Zanetti-School-of-Glass-e1581402098218

Kaynak: https://www.muranoglass.com/en/azienda/scuola-del-vetro-a-zanetti/?

Renkli cam heykeller sizin de ilginizi çekiyorsa bu yılki seyahatinizi Venedik için planlayabilirsiniz. Venedik’te bulunan Abate Zanetti School of Glass, harika bir cam işçiliği deneyimi yaşamanıza olanak tanıyor. Okulda cam işçiliği ile alakalı pek çok eğitim bulunuyor ve siz de ilgi alanınıza giren farklı eğitimlere katılabiliyorsunuz!

 

Çikolata Yapımı- Brüksel, Belçika

Zaabar-e1581402306549

Kaynak: https://forgetsomeday.com/chocolate-making-class-brussels/

Çikolata denince dünyada ilk aklınıza gelecek yer hiç şüphesiz Belçika’dır. İşte çikolatanın ana vatanı sizlere bu konuda harika bir seyahat deneyimi sunuyor. Brüksel’de kuru meyveli, baharatlı çikolataları ile gerçek bir efsane olarak adından söz ettiren Zaabar, çeşitli atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Siz de burayı ziyaret ederek hem harika çikolatalar deneyebilir hem de çikolata yapımı atölyelerine katılabilirsiniz.

 

Yoga Eğitimi- Goa, Hindistan

Yoga-eğitimi-Goa-e1581402565981

Bu tecrübeye dayalı seyahat rotamız, yoga severler veya içsel bir yolculuğa çıkmak isteyenler için! Yoga felsefesini anlamak ve sertifikalı bir eğitmen olmak için siz de rotanızı Hindistan’a çevirebilirsiniz. Goa’da bir ay boyunca devam eden eğitimlere katılabilir ve şehri derinlemesine keşfedebilirsiniz.

 

Arkeolojik Kazı- Nottinghamshire, İngiltere

ngiltere-Roma-harabeleri-e1581402767589

Eğer arkeolojiye ilgi duyuyor ve tarihi yerleri gezmeyi seviyorsanız, bu rotamız tam size göre olabilir. İngiltere Roma harabeleri, Viking kalıntıları ve Anglo Sakson yıkıntıları ile görkemli bir tarihe sahiptir. İngiliz Arkeoloji Kurulu’nun bu bölgelerde yürüttüğü kazılar ise halen devam etmekte ve kazılara gönüllüler de kabul edilmektedir. Siz de burada kazı alanı fotoğrafçılığı, kazı süreci gibi eğitimlere katılabilir ve bu alanda kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

Çiçek Aranjmanı- Tokyo, Japonya

kebana-e1581402921210

Listemizin son tecrübeye dayalı seyahat rotası ise Japonya! Japon çiçek aranjmanı Ikebana’nın felsefesini öğrenmek, size unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşatabilir. Bunun için Tokyo’daki Ikebana eğitimlerine katılabilir, aranjman becerinizi geliştirebilir, bir yandan da Tokyo’nun benzersiz güzelliğine tanık olabilirsiniz.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuklarınızla Birlikte Gezebileceğiniz Müzeler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl 23 Nisan’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Siz…

Daha Fazla Bilgi

Ailenizle Birlikte Gerçekleştirebileceğiniz Keyifli Hafta Sonu Etkinlikleri

Hafta sonları aileyle birlikte vakit geçirmek, yeni anılar biriktirmek ve yoğun iş günlerinin stresinden biraz uzaklaşmak için mükemmel bir zaman! İş yoğunluğuna kısa bir ara verdiğiniz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin