2019 Yılında Dünyanın En İyi Restoranları Listesinde Yer Alan Birbirinden Özel 10 Restoran

Dünyanın en iyi restoranları, her yıl gastronomi dünyasının en prestijli ödül törenlerinden biri olan The World Restaurant Awards’da seçiliyor. Peki, yemek Oscarları olarak da adlandırılan The World Restaurant Awards 2019’un kazananlarını kimler; bilmek ister misiniz? İşte farklı kategorilerde belirlenen ve hepsi birbirinden özel olan kazananlar listesi!

 

Yılın En İyi Restoranı: Wolfgat, Güney Afrika

Wolfgat

Kaynak: http://www.robbreport.com.tr/yeni-fovori-restoraniniz-wolfgat/

Yılın en iyi restoranı seçilen Wolfgat, aynı zamanda yılın en iyi rota dışı restoranı unvanının da sahibi oldu. Cape Town’da bulunan bu restoran oldukça şık ambiyansı ile okyanusa karşı konumlanmış durumda. Şef Kobus van der Merwe önderliğinde hazırlanan eşsiz ve özel menüde ise bazı yemeklerin hazırlanışının haftalar sürdüğü iddia ediliyor!

 

En İyi Yeni Restoran: Inua, Tokyo

Inua-restoran-e1578470400784

Kaynak: https://www.dezeen.com/2018/11/13/inua-restaurant-tokyo-japanese-scandinavian-aesthetics-noma/

İki yıl önce genç bir Alman olan Thomas Frebel önderliğinde açılan Inua, en iyi yeni restoran unvanına sahip. Uzun yıllar Danimarka’da çalışan Frebel, bu hoş mekânda İskandinav tekniklerini Japon mutfağı ile harmanlamayı başarmış ve açıldığı ilk günden beri dikkatleri üzerine topluyor!

 

En İyi Spesiyal: Lido 84, İtalya

Lido-84-e1578471697607

Kaynak: https://www.lonelyplanet.com/articles/restaurant-one-to-watch

Menülerindeki bir spesiyal yemekle bu kategoride yarışan restoranlar arasında Lido 84, birinci olmayı başardı. Ünlü şef Riccardo Camanini’nin harikalar yarattığı bir İtalyan klasiği olan “Cacio e Pepe” ile ödüle layık görülen restoran, aynı zamanda muhteşem bir Garda Gölü manzarasına sahip!

 

En İyi Atmosfere Sahip Restoran: Vespertine, Los Angeles

vespertine-e1578472026881

Kaynak: https://www.wallpaper.com/travel/usa/los-angeles/restaurants/vespertine

Servisi, akustiği ve ambiyansı ile bu ödülün sahibi olan Vespertine, yaratıcı şef Jordan Kahn ve mimar Eric Owen Moss tarafından hayata geçirilmiş. Her gece sadece 25 kişiyi ağırlayabilen restoranda yemek deneyimi ise teknoloji ile başka bir deneyime dönüşüyor!

 

Rezervasyonsuz Gidilebilen Restoranlar: Mocoto, Brezilya

Mocoto-e1578472184142

Kaynak: https://yemek.com/sao-paulo-mekanlari/

Bazı restoranlara aylar öncesinden rezervasyon yaptırılması gerekliliğine karşı ironik ve eğlenceli bir kategori olan “Rezervasyonsuz Gidilebilen Restoranlar” kategorisinin kazananı ise Mocoto oldu. 1973 yılından beri hizmet veren ve esnaf lokantası havasında olan bu hoş mekân Sao Paulo’da bulunuyor. Restoranın başında ise işi babasından devralan Rodrigo Oliveira yer alıyor.

 

Etik Düşünen Restoranlar: Refettorio

Refettorio-e1578472324879

Kaynak: https://www.foodandwinegazette.com/8549

Dünyanın en iyi restoranlarından biri olarak kabul edilen Osteria Francescana’nın şefi ve yaratıcısı Massimo Bottura, eşi ile birlikte dikkat çeken bir sosyal sorumluluk projesine imza atmış. Çift “Refettorio” adı altında, yemek atığını önlemek ve sosyal sorumluluk amacıyla Food for Soul projesini kurmuş ve bu kapsamda 450.000 tabak yemek servisi yaparak bu ödülün sahibi olmayı başarmış!

 

Orijinal Düşünen Restoranlar: Le Clarence, Paris

Le-Clarence-e1578472408425

Kaynak: https://www.10best.com/destinations/france/paris/8eme-arrondissement/restaurants/le-clarence/

Paris’te bulunan Le Clarence, yaratıcılık ve sanatsallığa verilen bu ödülün sahibi oldu. Tipik bir Fransız ambiyansına sahip olan bu restoran, söz konusu mutfak olduğunda yenilikçilik ve yaratıcılık konusunda son derece iddialı bir hale bürünüyor. Christophe Pelé’nin şefliğindeki restoranda şaşırmamanız imkânsız!

 

Vazgeçilmez Klasikler: La Mère Brazier, Lyon

La-Mère-Brazier

Kaynak: https://www.chateauxhotels.co.uk/la-mere-brazier-3173

Bu kategoride, dünyanın saygısını kazanan restoranlarla yarışan La Mère Brazier, 50 senelik deneyimiyle ödülü evine götürmeyi başardı. Lyon’da bulunan mekânda, mutfağın başında şef Mathieu Viannay bulunuyor. Restoranın imzası niteliğindeki yemek ise Poularde de Bresse demi-deuil (yarı yas tutan tavuk) olarak biliniyor.

 

Yılın En İyi İş Birliği: Paradiso- Gort na Nain Çiftliği, İrlanda

Tedarikçileri ile en başarılı iş birliğini yapabilen restorana verilen bu ödülün sahibi, Paradiso oldu. Bu ikilinin yolculuğu, farklı sebzeleri yetiştirmek üzere eğitim almış olan çiftçi Ultan Walsh’un ilk mahsülünü yakınlardaki restoran Paradiso’ya satmasıyla başladı. 18 yıl gibi uzun bir süre sonra ise vazgeçilmez bir dostluğa dönüştü!

 

Yılın En İyi Etkinliği: Refugee Food Festival

Refugee-Food-Festival-e1578472794361

Kaynak: http://www.rfi.fr/en/france/20170717-refugee-food-festival

Mülteci Yemek Festivali, Pop up yemek etkinlikleri ve konuk şef etkinliklerine verilen ödül kategorisinde en iyi etkinlik seçildi. Paris’in ardından dünyanın farklı ülkelerine taşınan projenin amacı ise mülteci konumunda olan başarılı şefleri, ünlü restoranlara konuk ederek onları hem motive etmek hem de evlerinde hissetmelerini sağlamaktı.

Unutulmaz Bir Anneler Günü İçin: Annenizle Keşfedebileceğiniz Tarihi Mekanlar

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul, farklı dinleri ve kültürleri içinde barındıran yapısıyla kendine özgü bir kimliğe sahip. Her köşesi farklı bir tarihî…

Daha Fazla Bilgi

Galata Kulesi’nin Tarihî Hikâyesi

İstanbul’un eşsiz sembollerinden biri olan Galata Kulesi, hem yerli hem yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yapılardan biri. Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin