Pera Palace Hotel’in Açılış Balosu ve Geleneksel Kutlamalar

İstanbul’un en önemli tarihî yapılarından biri olan Pera Palace Hotel, açıldığı günden bu yana ihtişamlı balolarıyla ve özel geleneksel kutlamalarıyla, misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Yıllardır birçok balo, konser, sergi ve defilenin gerçekleştiği otel, özellikle balo geleneğini günümüze kadar devam ettirmeyi başarmıştır. Otelin açılış balosunu ve Pera Palace Hotel’de yapılan etkinlikleri sizin için derledik.

Özel Bir Baloyla Açılan Pera Palace Hotel

Sıcak bir yaz gecesinde, görkemli bir baloyla açılışı yapılan Pera Palace Hotel, 130 yılı aşkın bir süredir pek çok organizasyona ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Tarihî otelin mimarisinden dekorasyonuna, görkemli balolarından gelenek haline gelen kutlamalarına kadar birçok unsur, Osmanlı İmparatorluğu’nun modernleşme sürecine katkı sunar. Cumhuriyet’in kuruluşuna da tanıklık eden bu tarihî otel, İstanbul’da gerçekleşen özel baloların ilk adreslerinden biri olmayı da başarmıştır.

Geçmişten günümüze önemli isimleri ve seçkin konukları ağırlayan Pera Palace Hotel’in ilk resmî açılış balosu, 1895 yılında gerçekleşir. Balonun ardından misafirlerini ağırlamaya başlayan otel hem mimarisiyle hem de müzikli ve yemekli açılışıyla, balo kültürünün yaygınlaşıp gelişmesine katkı sağlar.

Ressam Şeker Ahmet Paşa’nın eserlerinden oluşan ilk resim sergisi, yine Pera Palace Hotel’de gerçekleşir. 1925 yılında tarihî otelde düzenlenen ilk yılbaşı balosu, miladi takvime göre Türkiye’de gerçekleştirilen ilk etkinlik olarak önemli bir yere sahiptir. Tarihî otelde hâlâ devam eden geleneksel yılbaşı ve Cumhuriyet baloları, kurumlara özel organizasyonlar ve diğer etkinlikler, büyük bir titizlikle gerçekleştiriliyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel yapılan geleneksel Cumhuriyet balosu da Pera Palace Hotel’de gerçekleştirilmiştir. Geçmişten günümüze farklı konseptlere sahip baloların yapıldığı tarihî otel, birbirinden özel etkinlikleriyle, unutulmaz anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Pera Palace Hotel’in Geleneksel Çay Saati

Pera Palace Hotel, balo kültürüyle olduğu kadar geleneksel çay saatiyle de konuklarına bir ilki yaşatır. Atmosferiyle ziyaretçilerini büyüleyen bu tarihî otel, İstanbul’da ilk çay saatlerinin yapıldığı otel olma özelliğini taşır. Geleneksel çay saati; otelin en özel mekânlarından biri olan Kubbeli Salon’da, haftanın her günü saat 15.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşir. Türk ve dünya mutfağından farklı çay çeşitlerinin sunulduğu geleneksel çay saatinde; birbirinden lezzetli tadımlıklar, özel sunumlarla ikram edilir.

Siz de piyano melodileri eşliğinde benzersiz bir müzik keyfi yaşarken çayınızı yudumlayabilir; Kubbeli Salon’un şık atmosferinde, sevdiklerinizle birlikte keyifli zaman geçirebilirsiniz. Otelin genel mimarisiyle uyumlu olan Kubbeli Salon, aynı zamanda Michelin Guide’ın tavsiye edilen restoranlar listesinde de yer alır.

Eşsiz Lezzetlerin Adresi: Patisserie de Pera

Birbirinden lezzetli tatlar, Pera Palace Hotel’in ünlü ve yetenekli şeflerinin özel tarifleriyle misafirlerine unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatır. Nostaljik ve şık ambiyansıyla size İstanbul’da eşsiz bir lezzet şöleni sunan Patisserie de Pera, Fransız mutfağından lezzetlere yer veren zengin menüsüyle özel günleriniz için ideal olabilir.

Patisserie de Pera, Avrupa Birliği Komisyonu’nun kültürel mirasının korunması ve tanıtılması amacıyla oluşturduğu Tarihî Kafeler Rotası’nda, Türkiye’den tek katılımcı olarak yer alır. Yeni menüsüyle kurabiyelerden sandviçlere, lezzetli tartlardan el yapımı çikolatalara kadar misafirlerine zengin bir seçki de sunar.

Siz de özel günlerinizi anlamlandırmak için Patisserie de Pera’nın tarihî ve eşsiz atmosferini tercih edebilir, sevdiklerinizle birlikte unutulmaz anılar biriktirip yetenekli şeflerin ellerinden çıkan benzersiz lezzetleri keşfedebilirsiniz.

Geleneksel Cumartesi Etkinlikleri

Pera Palace Hotel’de özel olarak gerçekleştirilen ve bir gelenek hâline gelen Cumartesi Konserleri ve Cumartesi Tiyatrosu gibi etkinliklere katılarak, tarihî mekânın eşsiz atmosferinde keyifli zaman geçirme şansı yakalayabilirsiniz. Senenin belirli zamanları gerçekleşen bu özel etkinliklerde, sevdiklerinizle birlikte unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

Siz de yılbaşı ve Cumhuriyet balolarıyla, geleneksel çay saatiyle, özel davetleriyle ve etkinlikleriyle geçmişten günümüze nostaljik kültür mirasını yaşatan tarihî otel ve burada gerçekleşen etkinlikler hakkında daha fazla bilgi almak için Pera Palace Hotel ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Pera Palace Hotel Hakkında Duyunca Çok Şaşıracağınız 14 Bilgi

Pera Palace’ı Tercih Eden Ünlü Sanatçılar

Pera Palace Hotel’in 101 Numaralı Odası’nın (Atatürk’ün Odası) Hikâyesi

Beyoğlu’nun Kalbinde Adım Adım: Pera Palace Hotel’in İlginizi Cezbedecek Mimari Özellikleri

İstanbul’un İncisi Pera Palace Hotel’i Yakından Tanımak İsteyenler İçin Film Önerileri

Dünyanın Çay Tutkusu: Çay Kültürü ile Öne Çıkan Ülkeler

Sabah veya akşam fark etmeksizin günün hemen her saati içilen çay, Türkiye’de en sevilen sıcak içeceklerden biri. Türkiye’de olduğu gibi dünyadaki pek çok ülkede de…

Daha Fazla Bilgi

Volkanik Taşlarla Yenilenme Sanatı: Sıcak Taş Masajının Faydaları

Doğanın yenileyici ve iyileştirici gücünü sunduğu sayısız seçeneklerden biri, volkanik taşlarla yapılan sıcak taş masajıdır. Bedeni ve ruhu yatıştırmak için Ayurveda tıbbı başta olmak üzere…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin