Volkanik Taşlarla Yenilenme Sanatı: Sıcak Taş Masajının Faydaları

Doğanın yenileyici ve iyileştirici gücünü sunduğu sayısız seçeneklerden biri, volkanik taşlarla yapılan sıcak taş masajıdır. Bedeni ve ruhu yatıştırmak için Ayurveda tıbbı başta olmak üzere Orta Asya, Amerika, Hindistan gibi farklı kültürlerde binlerce yıldır kullanılan volkanik taşlar, günümüzde uygulanan sıcak taş masajıyla giderek popülerleşmeye devam ediyor. Dilerseniz gelin, sıcak taş masajının sunduğu faydaları birlikte keşfedelim.

Sıcak Taş Masajı Nedir, Nasıl Yapılır?

Sıcak taş masajında, genellikle ısıtılan pürüzsüz bazalt taşları kullanılır. Bu taşlar, vücudun ağrıyan ve kasılan bölgelerine yerleştirilir. Yüksek oranda demir içeren bu taşlar, ısıyı emerek yerleştirildiği bölgelerde rahatlama sağlar. Sıcak taş masajı yoğurma, dairesel hareketler, titreşimler ve uzun vuruşlar içerir. Sıcaklığın temel alındığı bu masaj türü, vücuda sunduğu pek çok fayda nedeniyle de tercih edilir.

Stres ve Kaygıyı Azaltır

Bu masaj türünde, taşların sıcaklığının ve kullanılan masaj tekniklerinin etkisiyle, vücutta bir rahatlama hissi oluşur. Masajın, tıpkı sarılma gibi ağrıyı azaltan ve kasları gevşeten endorfin (mutluluk) hormonunun salgılanmasını tetiklediği görülür. 2001 yılında yapılan bilimsel bir çalışmaya göre, 10 dakikalık bir masajın kardiyovasküler sistemi olumlu etkilediği de saptanmıştır.

Kaslardaki Ağrıyı ve Gerginliği Hafifletir

Sıcaklık, genel olarak vücudun ağrıyan noktalarındaki ağrıları ve kaslardaki gerilmeleri hafifletir. Isınan bölgede kan akışı hızlanır ve böylece vücudun normal fonksiyonlarına dönmesi sağlanır. Kaslara uygulandığı zaman, kas spazmları da azalabilir.

Enflamasyonu Azaltır

Vücut, bakterilerle savaşmak ya da hasar almış vücut dokularını onarmak için bağışıklık sistemini devreye soktuğunda, çeşitli enflamasyonlar meydana gelir. Vücut zaman zaman bu durumların haricinde bağışıklık sistemini aktive ettiğinde, kronik iltihaplanma gibi durumlar da ortaya çıkar. Sıcak taş masajı, ortaya çıkabilecek bu iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.

Esnekliği Artırır

Kasların ve eklemlerin sertleşmesi, vücudun hareket etme kabiliyetini azaltır. Sıcak taş masajı yoluyla kaslara ve eklemlere uygulanan ısı; kasları gevşetir, ağrıyı azaltır ve esnekliği artırarak hareket etmeyi kolaylaştırır.

Fibromiyalji Rahatsızlığına İyi Gelir

Fibromiyalji gibi bağışıklık sisteminden kaynaklı rahatsızlıklarda, sıcak taş masajının ağrı semptomlarını hafiflettiği görülür. Fibromiyaljide, vücutta geniş alana yayılan kronik ağrılar oluştuğundan, sıcak taş masajıyla bu ağrılar belli bir seviyeye kadar azaltılabilir. Yapılan araştırmalarda, rahatlama terapisi uygulanan fibromiyalji hastalarının aksine, sıcak taş masajı uygulanan fibromiyalji hastalarında daha az tetik noktası olduğu ve P maddesinde (ağrı sinyallerini iletmede rol oynayan bir madde) azalma meydana geldiği görülmüştür.

Uyku Kalitesini Artırır

Sırt bölgesine uygulanan sıcak taş masajı, insanların uykuya daha rahat dalmalarına yardımcı olur. Araştırmalarda, özellikle insomnia hastaları için yapılan 15 dakikalık masajın, uykuyu düzenlemeye yardımcı olduğu görüldü. Sıcak taş masajı uygulanan bireylerin, uyandıklarında daha enerjik ve pozitif oldukları da yapılan gözlemler arasındadır.

Pera Spa By Spa Luxury ile Kendinizi Yenileme Zamanı!

İstanbul’un tarihî dokusu eşliğinde benzersiz bir konaklama deneyimi sunan Pera Palace Hotel, ruhunuzu ve bedeninizi yenilemeye yardımcı olacak özel SPA alanıyla hizmetinizde! 400 metrekarelik SPA alanında, uzman terapistlerin uyguladığı sıcak taş masajıyla ağrılarınıza veda edebilir, gergin kaslarınızı gevşetebilirsiniz.

Pera Spa By Spa Luxury’e masaj için başvurduğunuzda, ilk olarak ihtiyaçlarınızın belirlenmesi için kısa bir konsültasyon yapılır. Burada, özel sağlık durumunuza ve hastalık geçmişinize dair detaylı bilgi vermeniz istenir. Sizin için en uygun terapi belirlendikten sonra, masaj için gerekli ortam ve materyaller hazırlanır. Rahatlatıcı ve keyifli bir deneyim sunan sıcak taş masajıyla ilgili daha detaylı bilgi edinmek için Pera Palace Hotel ile iletişime geçebilirsiniz.

Dünyanın Çay Tutkusu: Çay Kültürü ile Öne Çıkan Ülkeler

Sabah veya akşam fark etmeksizin günün hemen her saati içilen çay, Türkiye’de en sevilen sıcak içeceklerden biri. Türkiye’de olduğu gibi dünyadaki pek çok ülkede de…

Daha Fazla Bilgi

Pera Palace Hotel’in Açılış Balosu ve Geleneksel Kutlamalar

İstanbul’un en önemli tarihî yapılarından biri olan Pera Palace Hotel, açıldığı günden bu yana ihtişamlı balolarıyla ve özel geleneksel kutlamalarıyla, misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Yıllardır birçok balo,…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin